Metsämieli ja eräruokailu

On tutkittu, että jo 10 minuutin luonnossa oleskelu laskee verenpainetta, sykettä ja stressitasoa. Jo pieni kävely metsässä rentouttaa mieltä ja selkeyttää ajatuksia. Yli 5 tuntia kuukaudessa luonnossa liikkuvilla on huomattu myös mielialan kohentumista ja positiivisten tunteiden lisääntymistä.

 

Liikkuminen on ennen ollut osa normaalia arkea, nykyään liikuntaa pitää usein suorittaa erikseen sille varatussa paikassa. Luonto on lähellä ja se on osa elinympäristömme. Luonnossa liikkuessa voimme samalla kehittää kaikkia aistejamme, katsella, tunnustella ja haistella sekä nauttia luonnon maisemista. Luonto on ystävällinen ja lempeä liikuttaja. Sirpa Arvosen kehittämä Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja mielentaitojen harjoittamisen. Lähde luontoon pysähtymään, aistimaan ja virkistymään!

 

Metsämielen jälkeen onkin hyvä aika rauhoittua nuotiopaikalle. Elävä tuli ja ruuanlaitto avotulella luovat aivan omanlaisen tunnelmansa. On aika nauttia maittava eräruoka. Ruoka tarjoillaan lautasannoksia nuotiopaikalla. Nyt ei ole kiire, on aika nauttia luonnosta ja hyvästä ruuasta. Kaikkihan tietää että ruoka maistuu aina parhaimmalta ulkona.

Ruokailu voi koostua yhdestä pääruuasta, tai kolmenruokalajin kokonaisuudesta. Muistathan mainita mahdollisista allergioista ja ruokavalioista hyvissä ajoin etukäteen.

 

Katso avotulimenu (pdf) tästä

 

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Ajatusten Polun Katin kanssa.

Hinnasto:

Hinta alk. 50€/hlö (Metsämieli osuus ja pääruoka-annos)

Hinnat sis. Metsämieli ohjelman, ruokailu avotulella (lautasannoksen ruokalistalta) kaikki tarvittavat välineet ja oppaiden palvelut.

Ryhmäkoko: 6-16 hlö

Tapahtuman kesto: 2-3h, josta metsämielen osuus 1h.

Maksutapa: Käteinen tai lasku

Opastuksen kieli: Suomi

Aktiviteetti saatavilla: Kesäkuu-Lokakuu

Aktiviteetin toteutuspaikka: Savitaipale, Lepänkanto, tai Lappeenranta, Tujulan alue. Taipalsaaren Sarviniemi. Muutkin paikat mahdollisia, kysy lisätietoja.

Omat varusteet: Säänmukainen pukeutuminen

Lähetetään lomaketta...

Virhe palvelimessa.

Lomake vastaanotettu.

Yhteystiedot

Yrittäjä: Teemu Virtanen

Puhelin: 040 588 0738

Sähköposti: teemu@saimaanpalju.fi

Saimaan palju ja aktiviteetti 2618390-9

Saimaan palju ja lautta Oy 2848931-1