Savitaipaleen talvireitit

kuolimo ladut

Ylläpitotilanne:

Kevät on saapunut ja reittien ylläpito on lopetettu. Kiitos kaikille hiihtäjille, pyöräilijöille ja muille ulkoilijoille. Oli mukava nähdä että reiteille oli käyttöä. -Teemu

21.3: Lämmin keli aiheuttaa haasteita. Monikäyttö ura on aika sohjoa, eikä perinteisetkään ladut oikein onnistu. Katsellaan jos tulossa pieni pakkasjakso antaa vielä mahdollisuuden tälle kaudelle!

17.3 klo 16:00: Monikäyttöura ajettu jään osalta ja samalla levennytty hieman. Mahtuu hiihtämään vapaalla tyylillä. Huom: Aurinko alkaa jo lämmittämään sen verran, että päivisin polkupyörien ohuemmat renkaat ei välttämättä enää ole paras vaihtoehto. Rengas siis uppoaa hieman lumeen. Aamuisin jos on pakkasta pärjää ainakin toistaiseksi.

16.3 klo 14:00: Perinteinen latu ajettu. Uutena pistona satama-Ristiniemi. Monikäyttöura myös ajokunnossa. Reitit karttojen mukaiset.

7.3: Ainakin perinteinen latu tiistain lumisateen jälkeen viimeistään heikossa kunnossa. Seuraava ajoitettu huolto starttaa ke 9.3 aamulla noin kello 11

6.3 klo 14:00: Moniajoura ja perinteinen latu ajettu. Molemmat käyttökunnossa. Monikäyttöuraa levennetty välillä Olkkola-Lepänkanto, sekä jatkettu hieman leveämpänä Rovastinojalle saakka.

1.3 klo 10:00: Moniajoura ja perinteinen latu ajettu. Molemmat käyttökunnossa. Lisäksi on avattu pisto Ristinimeen, katso kartta.

27.2 klo 13:00: Moniajoura ja perinteinen latu ajettu. Molemmat käyttökunnossa.

kuolimo ladut

Saimaan palju huoltaa kahta reittiä talvisin Savitaipaleella: Kuolimon perinteinen hiihtolatu ja monikäyttöura joka on tarkoitettu pyöräilyyn, kävelyyn ja vastaavaan ulkoiluun. Reittien lähtöpisteet ovat Olkkolan uimarannassa. Lähtöpisteen osoite on: Olkkolantie 2 Savitaipale. Monikäyttöuran pituus on noin 14km edestakaisin, eli 7 km suuntaansa. Perinteisen ladun pituus Olkkolan rannasta Suomensalon laavulle on noin 9 km, eli 18km edestakaisin. 

Lisätietoja: Rovastinoja

Lisätietoja: Suomensalon laavu

Olkkolan rannasta lähtee myös Savitaipaleen 5km mittainen luistelurata jota ylläpitää Savitaipaleen urheilijoiden luistelujaosto. Lisätätietoja luisteluradasta: https://www.facebook.com/groups/457136489361419/

Savitaipaleen muiden hiihtolatujen ylläpitotilanne: https://www.savitaipaleenurheilijat.fi/jaostot/hiihto/

Pyörien vuokraus monikäyttöuralle täältä

Saimaan palju maintains two winter routes at Savitaipale: the traditional ski tracks of Kuolimo and multipurpose route meants for biking, walking et cetera. The start point of the routes is at the beach in Olkkola,  Olkkolantie 2 Savitaipale. Multipurpose route is 7 kilometers long. Ski track goes from the beach to the Suomensalo laavu and is 9 kilometers long, 18 kilometers back and forth. 

More information: Rovastinoja

More information: Suomensalon laavu

From the Olkkola beach departs a 5 kilometer long skating route that is maintained by skaters of Savitaipale. More information: https://www.facebook.com/groups/457136489361419/

Other ski tracks of Savitaipale : https://www.savitaipaleenurheilijat.fi/jaostot/hiihto/

Renting bikes for the multipurpose route  here

kuolimo ladut
monikäyttöura savitaipale

Monikäyttöuran reitti. Lähtöpiste Olkkolantie 2 Savitaipale, eli Olkkolan uimaranta. 

Image

Kuolimon perinteisen hiihtoladun reitti. Lähtöpiste Olkkolantie 2 Savitaipale, eli Olkkolan uimaranta.