Savitaipaleen talvireitit

kuolimon ladut

Ylläpitotilanne:

Reittien ylläpito on lopetettu tämän kauden osalta. Sää on ollut ja tulee olemaa liian haastava reittien ylläpitoon.

Su 18.2 Lumitilanne huono reittien kannalta, ei ylläpitoa. Lumi on kovaa ja vesisade vähensi lumen määrää jäällä

To 15.2 Kaikki reitit ylläpidetty

Ma 12.2: Monikäyttöura ajettu. Perinteiset ladut ajettu, mutta niukka lumitilanne tekee laduista välttävät. Kokeeksi on ajettu monikäyttöura leveänä Olkkolasta Rovastinojalle. Soveltunee myös vapaaseen hiihtotyyliin

La 10.2: Monikäyttöura on käyttökunnossa. Seuraava ylläpito ma 12.2, samalla pyritään saamaan latuja aikaiseksi.

Ma 5.2: Monikäyttöura ajettu. HUOM: Etenkin jääosuus erityisen petollinen liukkauden suhteen.

la 3.2.2024: Lumi tilanne jäällä on heikko. Latuja tuskin tulee vähään aikaan. Monikäyttöura on ajettu. HUOM! Jäällä on uraa hädin tuskin erottaa, ja etenkin jäällä on erittäin liukasta liikkua! Jään pinnassa voi olla ohut lumi, joka tekee jäästä petollisen liukkaan. Rovastinojalle johtava ura, sekä Pöksänlahden metsälenkki on myös ajettu. Pinta on napakka ja kestää vaikka kävelyn. HUOM! Etenkin Rovastinojalle menevällä uralla on erittäin liukkaita kohtia, jotka voivat olla ohuen lumipeitteen alla!!

Palautetta voi antaa:  teemu@saimaanpalju.fi 

Saimaan palju huoltaa kahta reittiä talvisin Savitaipaleella: Kuolimon perinteinen hiihtolatu ja monikäyttöura joka on tarkoitettu pyöräilyyn, kävelyyn ja vastaavaan ulkoiluun. Reittien lähtöpisteet ovat Olkkolan uimarannassa. Lähtöpisteen osoite on: Olkkolantie 2 Savitaipale. 

Pyörille suositellaan leveää (4.0=>) rengasta monikäyttöuralle. Monikäyttöura suoraan Rovastinojalle (14.4km yhteensä) on helppo, toki talviset olosuhteet tuovat oman mausteensa polkemiseen. Reitin ns. "metsäpisto" on haastavampi johtuen kapeammasta urasta sekä korkeuseroista.

Olkkolan rannasta lähtee myös Savitaipaleen luistelurata jota ylläpitää Savitaipaleen urheilijoiden luistelujaosto. Lisätätietoja luisteluradasta: https://www.facebook.com/groups/457136489361419/

Savitaipaleen muiden hiihtolatujen ylläpitotilanne: https://www.savitaipaleenurheilijat.fi/jaostot/hiihto/

Pyörien vuokraus monikäyttöuralle täältä

Image